Treft BNNVARA schuld in de hele situatie rond Matthijs van Nieuwkerk, of niet? Over het antwoord op die vraag zijn veel meningen verdeeld.

Zo vinden heel wat mensen dat BNNVARA Matthijs voor zichzelf had moeten beschermen en tijdiger had moeten ingrijpen. Terwijl anderen dan weer van mening zijn dat BNNVARA niet de volledige schuld op hen kan nemen.

Ondertussen werd de samenwerking tussen Matthijs en BNNVARA stopgezet en was het van Nieuwkerk die ontslag nam. Daarover stuurde hij de volgende verklaring de wereld in.

“Het feit dat mijn werkgever openlijk twijfelt aan mijn oprechtheid, maakt een verdere samenwerking onmogelijk. Ik verbreek mijn banden met BNNVARA. Ik zal de komende periode gebruiken om tot bezinning te komen en daarna hoop ik weer van me te laten horen”, citeert Party de verklaring van van Nieuwkerk.

Gelukkig krijgt Matthijs veel steun van zijn partner Martha Riemsma. Hun relatie komt al heel snel onder druk te staan. Maar één ding is zeker, als hun relatie deze storm overleeft, dan maakt hen dat als koppel ook alleen maar sterker.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.