Hij is bijna volledig gestopt

Het is nooit leuk als iemand veelvuldig alcohol drinkt, en er geen oren naar heeft als daar opmerkingen over worden gegeven. Martien Meiland weet dat hij te veel drinkt, maar wanneer dochters Maxime en Montana daarover iets zeggen, minimaliseert hij het allemaal. Tot nu.

“We hebben wel al tranen gelaten om mijn drankgebruik”, begint Martien in Story. “Maar sinds 1 januari ben ik gestopt met drinken. Ik heb de hele maand januari niet gedronken. Ik drink alleen nog op speciale aangelegenheden, zoals op de boekpresentatie van Maxime.”

Al maakt Martien wel meermaals een uitzondering. Wanneer de familie op restaurant gaat, dan neemt hij nog altijd twee wijntjes tijdens het dineren.

“Maar meer ook niet. Sinds ik niet meer drink, lig ik soms al om half negen in bed. Ik hoop dat de rest van mijn leven vol te houden. Ik voel me veel energieker, dat kan ik goed gebruiken.”

Nu Martien minder drinkt, valt hij ook minder mensen lastig. En ook dat vindt hij zelf positief. “Ik kan heel vervelend zijn als ik te veel drink. Dan ga ik achter mannen aan van Maxime’s leeftijd. Zij haat dat!”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl