Marthe (K3): “Het is maar hoe je het bekijkt”

ByLisa Paulussen

16 maart 2022
Foto: VTM

Als je een K3’tje bent, ben je razend populair in Vlaanderen en Nederland. Je kan niet meer over straat wandelen zonder nagekeken te worden op straat. Al valt dat volgens Marthe behoorlijk goed mee. Toch trekt zij vaak naar de Ardennen om uit te waaien.

“K3 is daar veel minder bekend, niemand kijkt daar naar je om. Dat is fijn omdat ik op mijn vrije dagen soms echt in mijn eigen wereld kan zitten”, vertelt ze in Nina. “En ik weet dat mensen denken dat ik voor de bekendheid heb gekozen. Maar mijn droom was om bij K3 te zingen, niet om bekend te worden.”

De bekendheid had niet gehoeven voor Marthe en ze voelt een soort van druk als bekend persoon. “Sommige mensen willen alles weten wat je doet. Daarom zet ik zo weinig op Instagram. Bij elke foto denk ik: ‘Zou dit een eigen leven kunnen leiden?’”

Ook Hanne heeft al wel eens een nadeel van bekendheid ondervonden. “Je moet precies altijd vrolijk zijn. Als mensen je op straat of in de winkel aanspreken en je even moeilijk kijkt, kan het zijn dat ze je al meteen onsympathiek vinden.”

Maar ook voor de mensen rondom de meisjes is het niet altijd eenvoudig. “Soms ben ik verwikkeld in een gesprek met een vriendin die een moeilijk verhaal aan het vertellen is. Dan zie ik haar ogen wel twintig keer opzij schieten omdat mensen op de achtergrond aan het twijfelen zijn of ze mij zouden aanspreken of niet.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.