Sinds enkele maanden vormen Martha Riemsma en Matthijs van Nieuwkerk een gelukkig paar. Matthijs heeft een huwelijk van dertig jaar achter de rug, maar vindt nu dus terug de liefde en rust die hij nodig heeft bij zijn nieuwe partner.

Ook Martha is ontzettend gelukkig in haar nieuwe relatie en spreekt vol lof over haar man. Net als hij komt Martha ook uit de mediawereld. Ze was acht jaar lang hoofdredacteur bij de ‘De Twentsche Courant Tubantia’.

Martha vond het daar ondertussen welletjes en is klaar voor een volgende stap. “Ik ben iemand die van autonomie houdt, van vrijheid. Me tijdens de ene baan bezighouden met de volgende is niets voor mij. Ik wil de rust en kalmte hebben om een nieuwe keuze te maken”, zegt ze in die krant en in Weekend.

Die nieuwe stap zou wel eens iets op televisie op radio kunnen zijn. En daarmee gaat ze helemaal Matthijs achterna. “Ik heb mezelf vijf maanden gegeven om dat uit te zoeken. Zo lang ik het me financieel kan permitteren.”

Matthijs heeft weinig te maken met haar vertrek bij de Twentsche Courant Tubantia, maar zijn job bij de televisie heeft haar nieuwsgierigheid wel aangewakkerd. “De wereld waarin hij functioneert, biedt mij een heel ander perspectief. Televisie maken en alles wat er bij komt, dat inspireert mij wel. De wereld is zo een stuk groter.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.