Begin april stond Mart Hoogkamer in de Ahoy met zijn eigen allereerste grote concerten. Dat zorgde voor heel wat spanning bij Mart zelf, maar hij genoot met volle teugen van zijn concert. Het dak ging er dan ook volledig af wanneer hij zijn grootste hit ‘Ik ga zwemmen’ ging zingen.

Ondertussen heeft Mart al een opvolger voor het nummer klaarstaan. ‘Bieber van de kroeg’, maar dat nummer lijkt niet het succes van ‘Ik ga zwemmen’ te evenaren. “Ik ben sowieso niet bezig met de druk om het nummer even goed te laten scoren. Ik denk dat het al een fout begin is als je denkt: ik ga een hit schrijven. Dan lukt het sowieso niet”, zegt Mart in Weekend.

Maar Mart is zeker niet ontevreden over de resultaten die hij haalt met het nummer. “Het liedje is al vijf miljoen keer gestreamd, terwijl het een maand uit is. Ik ging er al niet vanuit dat Donnie (waarmee Mart het nummer heeft ingezongen) en ik een gouden plaat of nummer 1-hit gingen pakken. Maar ik weet wel dat ‘Bieber Van de Kroeg’ volgende maand uiteindelijk goud is.”

Voor deze single heeft Mart mogen samenwerken met Donnie, maar zoals elke artiest droomt Mart ook van samenwerkingen met grote namen als René Froger of Gerard Joling. “Die zijn in mijn ogen nog steeds de besten. En mijn voorbeeld is André Hazes Sr.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door KS