Mart Hoogkamer, die vorig jaar Nederland en België aan zijn voeten kreeg met de megahit ‘Ik Ga Zwemmen’, gaf eerder deze maand 2 uitverkochte concerten in Ahoy in Rotterdam. Daarmee ging een droom van de nieuwe jonge held van het Nederlandse levenslied in vervulling. Eén van de meest aangrijpende songs uit die concerten, ‘Vergeet Nooit Waar Je Vandaan Komt’, wordt op algemeen verzoek nu als single uitgebracht.

‘Vergeet Nooit Waar Je Vandaan Komt’ vindt zijn oorsprong in de documentaire ‘Zo Vader Zo Zoon’ uit 2021. Daarin vertelt Mart over zijn muzikale zoektocht naar erkenning. Een weg die niet vanzelf ging en waarbij de jonge zanger los moest komen van zijn broer en zijn vader om uiteindelijk zijn eigen pad te kunnen bewandelen. Het lied werd al snel een publiekslieveling en de live uitvoering tijdens de concerten in Ahoy zorgde voor een beklijvend moment bij het publiek. Mart schreef dit pakkende nummer met een zeer persoonlijke tekst samen met zijn collega-zanger Jeffrey Heesen.

Van de Ahoy-concerten heeft AVRO/TROS ook een tv special gemaakt, die vanavond om 22 uur op NPO3 te zien zal zijn.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.