Aan alle mooie liedjes komt een eind, ook aan dat van zangeres Marianne Weber. Zij treedt dit jaar nog een paar keer op en hangt daarna haar microfoon definitief aan de haak. Na een carrière van 39 jaar is het mooi geweest.

En dat vindt collega en goede vriend John de Bever erg jammer. Voor hem was zij de koningin van het levenslied.

“Zoals Marianne zingt, kan niemand zingen. Zij is een fenomenale zangeres. Ik ben er trots op dat ik met Marianne heb mogen zingen. De kracht van haar als zangeres is de snik in haar stem. Dat is iets wat je niet kunt leren, maar gewoon hebt”, zegt hij in Party.

Ook Johns man, Kees, vindt het jammer dat Marianne stopt met zingen en optreden. Hij prijst haar vooral om haar talent dat ze heeft voor liedjesschrijven.

“Je hoeft haar alleen maar een pen te geven en binnen een paar uur heeft Marianne een liedje op papier staan. Marianne behoort tot de grootste zangeressen van Nederland, maar heeft zich nooit zo gevoeld. Daarom kan zij nu ook afscheid nemen van het applaus, iets wat niet veel artiesten kunnen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.