Het zijn zware tijden voor de familie Roelvink. Zoon Donny kreeg te horen dat hij teelbalkanker heeft, maar ook dat er gelukkig geen uitzaaiingen zijn. De dag voor zijn 25ste verjaardag ging Donny onder het mes.

“Op de dag van de operatie had ik vier optredens staan. Deze waren gelukkig rondom Amsterdam. Ik heb ze allevier gedaan. Het gaf ook wat afleiding, anders ben je alleen maar aan het denken en doemdenken. Tussen de optredens door ging ik naar het ziekenhuis en ik ging er meteen naartoe na het laatste optreden”, zegt Dries in Story.

Dries kreeg al snel te horen dat de operatie was geslaagd en dat ze de hele tumor hadden kunnen wegsnijden. Maar Dries kreeg ook te horen dat ze de tumor op kweek moesten zetten.

“Alleen zo kunnen ze erachter komen of het een agressieve vorm van kanker is. Als dat zo is, adviseren ze een preventieve chemokuur. Donny heeft al aangegeven dat hij dat wil, mocht dat nodig zijn. Maar we hopen natuurlijk allemaal dat dat niet zal moeten.”

De ziekte heeft de band tussen de broer Donny en Dave alleen maar sterker gemaakt. Dave wijkte geen minuut van Donny’s zijde en bleef maar liefst 42 uur onafgebroken bij hem. “Daar kreeg ik wel een brok van in mijn keel. Donny zei dat hij heel goed had gevoeld hoeveel Dave van hem houdt. Die broederliefde heb ik ook gezien tussen hen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.