Marco Schuitmaker mag dan al enkele jaren aan het proberen zijn om een grote hit te scoren, het is pas sinds hij het nummer ‘Engelbewaarder’ heeft uitgebracht dat hij zichzelf op de kaart heeft gezet.

Toen hij het nummer hoorde terwijl hij het afspeelde op een platenspeler kwam het idee om het nummer zelf te lanceren als single. Al had hij op dat moment niet kunnen denken dat net dat nummer zijn grote doorbraak zou betekenen.

Dat hij een tijdje later een nummer zou mogen opnemen met Jan Smit, zijn grote idool, ook dat was een grote droom die uitkwam.

Als kind kwam Marco niet door de voorrondes van ‘The Voice Kids’, weet Party. Maar nu is hij één van de grote sterren uit Nederland.

Iedereen wil Marco horen zingen, iedereen wil Marco boeken voor een optreden. Dat resulteert in 400 optredens dit jaar. En dat levert hem heel wat geld op. Voor een optreden van een half uur verdient hij 4995 euro. Marco heeft soms zo’n 15 optredens per week. Dat wil dus zeggen dat Marco op een week tijd zo’n 75.000 euro per week verdient. Doe dat nog eens maal 400 en je komt op een duizelingwekkend bedrag uit van zo’n 2 miljoen euro per jaar. Niet slecht als je het ons vraagt.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.