Marco Schuitmaker is een echt begrip geworden in de Nederlandse showbizz. Hij heeft een gigantische hit gescoord met ‘Engelbewaarder’ en daar is hij trots om.

“Toen ik het nummer voor de eerste keer hoorde, bleef het maar in mijn hoofd hangen. Ik bleef het ook zingen en toen ging ik nadenken over de tekst. Ik vond het heel mooi, het idee dat er iemand over je schouder meekijkt bij alles wat je doet in het leven”, vertelt hij aan Weekend.

Schuitmaker kon niet anders dan met het nummer aan de slag te gaan en dat heeft hij dan ook gedaan. Alleen gooide hij het roer helemaal om en maakte hij er een feestplaat van. Iets wat hem voordien werd afgeraden.

“Maar ik ben in de studio aan de slag gegaan en heb een demo gemaakt. Die liet ik in samenspraak met mijn studio nog zes keer aanpassen. Pas toen was ik er helemaal tevreden over. Toch heb ik over het eindproduct nog een half jaar getwijfeld, maar uiteindelijk bracht ik het uit.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.