Het is niet omdat je niet kan lezen en schrijven dat je het niet kan maken in het leven. En dat is exact wat Frans Bauer met zijn nieuwe programma graag wil bewijzen.

Frans heeft laaggeletterdheid van dichtbij meegemaakt door zijn ouders en zelf heeft hij ook een kind dat dyslectisch is.

“Ik wil met het programma mensen bereiken die met dezelfde situatie thuis zitten. Die denken: mijn wereld is klein, ik kan niet bereiken wat ik wil. Omdat ik niet goed kan lezen en schrijven, lukt het mij niet in het leven. Aan deze mensen willen we laten zien: je bent niet alleen en nooit te oud om te leren”, zegt Frans in Veronica Superguide.

Het is bijna niet te vatten hoe vaak je lezen en schrijven nodig hebt in het leven. Ook bij de meest eenvoudige dingen als boodschappen doen.

“Dan staat er ‘2 halen 1 betalen’, maar jij kan dat niet lezen, dus alle aanbiedingen gaan aan je voorbij. Zo zijn er veel dingen in het dagelijkse leven waar je als laaggeletterde tegenaan loopt. Deze mensen bedenken allerlei trucjes om dit probleem te omzeilen, zodat het niet opvalt dat ze niet kunnen lezen. Want ze schamen zich kapot.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.