Een jaar geleden stond Nederland even op zijn kop toen Marco Borsato, Ali B en Jeroen Rietbergen werden beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag tijdens ‘The Voice Of Holland’. Er waren een aantal aanklachten tegen hen ingediend, die tot op de dag van vandaag nog altijd worden onderzocht.

Het Openbaar Ministerie is na een jaar nog altijd bezig met het onderzoek naar de aanklachten, en het lijkt een kwestie van woord tegen woord te zijn. Maar ook het interne onderzoek is nog altijd lopende.

Al verwacht Rob Goossens, verslaggever bij RTL Boulevard dat we daar sneller iets uit gaan weten, dan wanneer we moeten wachten op het Openbaar Ministerie.

“Uit dat onderzoek zal sowieso veel meer duidelijk worden dan uit wat het OM bij elkaar heeft gevonden. ITV moet namelijk geen rekening houden met strafbaarheid, zij gaan gewoon alle wantoestanden benoemen.”

Hoe de toekomst eruit ziet voor ‘The Voice Of Holland’ zelf valt ook nog af te wachten. Maar goed ziet het er niet uit. “Ik kan me niet voorstellen dat er nog een vervolg komt. Het laatste seizoen, dat grotendeels opgenomen was, zullen we ook wellicht nooit meer te zien krijgen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.