Ben Cramer, Vader Abraham, etc, het zijn allemaal artiesten die de voorbije jaren de mooiste muziek hebben gemaakt en die kleur gaven aan de Nederlandse muziekshowbizz. Nu staat er een heel nieuwe generatie klaar om die taak van hen over te nemen.

Story vroeg aan Ben Cramer wat hij van zangers als Mart Hoogkamer en André Hazes vindt. “Het wordt moeilijk voor hen om een even lange carrière als die van de gevestigde waarden te krijgen. Het gaat allemaal veel sneller dan vroeger. Ze komen sneller op, maar zijn ook sneller weg”, vertelt Ben.

Hij heeft zo zijn twijfels of we binnen veertig of vijftig jaar nog over hen zullen horen. “Van mijn generatie zijn er helaas al te veel overleden, maar gelukkig kunnen veel collega’s en ik nog regelmatig optreden.”

Het is volgend jaar zestig jaar geleden dat Ben zijn allereerste talentenjacht heeft gewonnen. Na zestig jaar heeft Rob de Nijs gedwongen afscheid moeten nemen van zijn publiek. Het is nog maar de vraag of Mart en André dat ook zullen halen.

Heel wat Nederlanders hebben de documentaire over André aandachtig gevolgd op Videoland, maar Ben Cramer niet. “Het interesseert me eerlijk gezegd ook niet. Het wordt allemaal zo opgeblazen. Waarom laten we hem niet met rust? Laat die jongen lekker zingen. Dat vindt hij leuk en moet dus het belangrijkste zijn.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl