Lenny Kuhr blikt terug: “Dat heeft heel mijn leven bepaald”

Foto: Brunopress.nl

Mei is sowieso Eurovisiesongfestivalmaand. Het is een maand waar heel wat ex-deelnemers terugblikken aan hun tijd op het grote liedjesfestival. Ook Lenny Kuhr denkt er nog elk jaar aan terug. Zij won de wedstrijd met ‘De Troubadour’ in 1969.

Ze was amper 19 toen ze deelnam aan het liedjesfestival, en nu op haar 72ste zingt ze nog altijd. Ze heeft nog maar pas een nieuw album uitgebracht en is niet van plan om er meteen mee op te houden.

“Ik houd ervan met wat muzikanten, apparatuur en instrumenten door het land te trekken. Als een stel zigeuners”, lacht ze in Margriet en Story.

Het was altijd Lenny’s droom geweest om iets met muziek te kunnen doen. Maar dat liep niet altijd van een leien dakje. In 1993 kreeg de zangeres met slikklachten te kampen en kreeg ze moeite met het uitspreken van klinkers.

“Ik was niet te verstaan, zo zwak was mijn stem. En niemand wist wat het was. Later bleek dat de signalen vanuit mijn zenuwstelsel niet meer optimaal naar mijn strottenhoofd werden gestuurd. Dat heeft een enorme impact gehad op de rest van mijn leven.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.