Lee Towers werd vorig jaar 75, een mijlpaal die hij jammer genoeg niet groots kon vieren met zijn fans omwille van corona. De zanger is na al die jaren nog altijd erg populair en erg geliefd. Maar dat succes heeft hij niet alleen aan zijn fans te danken, maar ook aan de onvoorwaardelijke steun van zijn vrouw Laura.

“Ik geloofde in mijn droom, waar niemand iets van begreep, behalve Laura, in die beginjaren. Ze dachten dat ik een soort op hol geslagen entiteit aan het worden was. Mensen hadden zoiets van: ‘Die Leen in Ahoy, die denkt dat hij in Amerika zit”, lacht Lee in Party.

Lee vond het erg belangrijk om zijn vrouw Laura overal bij te betrekken. “Toen ik op tv kwam bij Willem Duys en zeven miljoen mensen hadden gekeken, was ik in één klap wereldberoemd. Het ontplofte van de ene dag op de andere. Mijn wereld werd ineens heel groot en als je je thuisfront daar dan niet bij betrekt, dan implodeert dat wereldje thuis ten opzichte van de grote wereld.”

Wie bekend wordt, die krijgt ook vaak aandacht van fans, aandacht die soms verder gaat dan alleen maar bewondering. Maar daar heeft Lee gelukkig niet veel last van gehad. “Ik was bovendien vader van vier kinderen. Dus ik was al geen jonge god meer. Ik heb het nooit moeilijk gehad met verleiding, ik was niet te verleiden.”

Lee bleef zijn Laura trouw en stuurde mensen de bühne terug af wanneer die naar hem toe kwamen. “Zelfs Laura zei weleens dat ik dat niet komen maken. Maar ik ging altijd respectabel met mijn fans om. Al heb ik er altijd opgelet dat ik het contact toch op een bepaalde afstand hield.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.