Alcohol kan een serieuze invloed hebben op je leven als je eraan verslaafd geraakt. Dat kan ook Koos van Plateringen getuigen. Hij was jarenlang niet goed bezig, tot hij besloot om het roer om te gooien.

“Ik ben vier jaar geleden gestopt met drinken. Alcohol was zo’n beetje een vriend die het slechtste in mij naar boven haalde”, getuigt hij in Party.

Voor Koos de alcohol uit zijn leven bande werd hij nog één avond dronken, stomdronken. En dat was voor hem de druppel. “Ik was bijna elk weekend stomdronken, maar toen besloot ik om hulp te zoeken. De slogan ‘Alcohol maakt meer kapot dan je goed is’, was helaas werkelijkheid geworden.”

Het stoppen met drinken heeft voor van Plateringen alleen maar een positieve invloed gehad op zijn leven. “Mijn leven is precies veranderd in een 3D-film”, klinkt het enthousiast.

Koos wil daar nog graag iets aan toevoegen. “Ik ervaar meer, ik voel meer en ik geniet meer. Dat gevoel gun ik iedereen. Met minder alcohol is het leven net zo leuk… misschien zelfs leuker.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.