Een collier van 1 miljoen euro is de oorzaak

Soms wordt Maxima op handen gedragen, op andere moment krijgt ze tonnen kritiek over zich heen. Het lijkt wel alsof de koningin van Nederland niks goed kan doen.

Één van de belangrijkste punten van kritiek voor Maxima was dat ze andere mensen zou opdragen hoe ze met hun geld moeten omgaan, terwijl ze zelf veel te veel geld uitgeeft. Dat een koningin met al het geld van de wereld andere mensen gaat zeggen hoe ze met geld moeten omgaan, is voor velen vreemd.

Maxima zet zich al sinds jaar en dag in voor ‘Wijzer in Geldzaken’. Dat platform laat jongeren inzien dat ze verstandig met geld moeten omgaan. Daarnaast was Maxima ook bij de opening van de Week Van het Geld, als erevoorzitter van Wijzer in Geldzaken.

Het thema van die week was ‘Bedwing met Bling’ en ook daardoor kwam Maxima alweer onder vuur te liggen. De ketting die ze droeg tijdens de opening kostte maar liefst 1 miljoen euro. En dat kan je niet bepaald ‘Bedwing De Bling’ noemen.

De collier van Maxime lokte dan ook veel reactie uit. En niet allemaal even positief. Maar laat het allemaal even duidelijk zijn. De collier in kwestie is niet van Maxima zelf, ze leent het alleen maar uit de familiecollectie van de Oranjes. De collier is in een stichting ondergebracht waar het staatshoofd over waakt. Zo hoeft de collectie niet te worden verdeeld in een erfenis en blijft die altijd compleet, zodat volgende generaties er ook over kunnen blijven beschikken.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl