Recent geleden raakte bekend dat biograaf Jan Dijkgraaf bezig was met een vierde boek over de familie Meiland. Over dat boek werd altijd verteld dat het zou verschijnen als ‘Chateau Meiland’ zou stoppen.

Wil daardoor zeggen dat de Meilandjes binnenkort van het scherm zullen verdwijnen? Jan Dijkgraaf doet er zelf een beetje vaag over in Party.

“Dat boek verschijnt zodra de serie stopt. Ik weet natuurlijk wel wanneer dat misschien is, maar daar ga ik niks over zeggen.”

Het boek wordt een samenwerking met Timon Moll, eindredacteur en regisseur van ‘Chateau Meiland’. Het boek vertelt het verhaal van achter de schermen en Timon zelf, loopt al zestien, zeventien jaar rond.

“Wij hebben dus ooit afgesproken: we brengen aan het eind van de serie nog een boek over achter de schermen, wat daar allemaal gebeurd is. Nou en dat krijgt nu weer wat extra inhoud.”

Het boek en het einde van de reeks zou in elk geval een financiële opdoffer zijn voor Maxime Meiland, die haar inkomsten uit de reeks haalt. Het kan zomaar gebeuren dat ze haar droomvilla verliest omdat ze haar lening en alle andere kosten niet meer kan betalen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.