Op de Vlaamse commerciële zender VTM is hij één van de vaste schermgezichten, op muzikaal vlak is hij een icoon van de Belgische muziekscène. Al op jonge leeftijd werd Koen Wauters gebombardeerd tot hét sekssymbool van Vlaanderen. Met zijn meest hese stem hanteerde hij destijds de microfoon en bracht ‘Daar gaat ze’ ten berde. De rest is geschiedenis. Koen vertelt er meer over in de Nederlandse editie van Libelle.

Als hij het podium besteeg, weerklonk er telkens luid geschreeuw en vielen hordes jonge meisjes tegelijk flauw. Hij werd zelf een beetje overdonderd door het plotse succes van Clouseau. “Het grootste verschil met nu is dat ik toen van niks wist. Ik was gewoon een jongen met gemiddeld talent die door gans België plots op een voetstuk werd geplaatst, met veel te veel hype eromheen”, laat hij zich over die periode uit.

“Versta me niet verkeerd, onze nummers waren leuk. ‘Daar gaat ze’ is een fantastisch lied, maar wat we nu maken is veel beter. Toen werd alles overschaduwd door verkoopcijfers, hysterie en flauwvallende meisjes. Achteraf bekeken is het een wonder dat we onszelf konden vinden en die hele hype overleefd hebben. Als je zo jong al zó bekend bent, dan word je vanzelf wel een beetje raar. Dat is normaal, want iedereen doet dan ook raar tegen jou”, verklaart hij nader.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.