Waar Koen Wauters in zijn bijna 40-jarige carrière niets dan succes kende, heeft hij de afgelopen jaren in zijn privéleven toch wel zwarte sneeuw gezien. Hij brak met zijn vrouw Valerie en zijn gezin viel van de ene op de andere dag uit elkaar. Twee jaar na de breuk sprak de Nederlandse editie van Libelle met hem. Over zijn leven, zijn gevoelens en het nieuwste album van Clouseau, getiteld ‘Jonge wolven’.

Van echte weemoed zit er volgens Koen zelf heel weinig in het album. “Dat valt toch best mee? Dan was onze vorige plaat veel weemoediger. Maar er staan inderdaad ook trieste liedjes op”, laat hij zich ontvallen. “We zijn inmiddels vijftigplussers, er is nog veel om naar uit te kijken, maar ook al heel wat om op terug te kijken.”

De breuk met Valerie heeft hij naar eigen zeggen grotendeels verwerkt. “Maar het liedje ‘Stil’ is daar wel nog een referentie naar. Dat schreef ik op het moment dat de kinderen naar mijn ex waren. Ik lag in bed en dacht: ik wist niet dat stil zó stil kon aanvoelen, en leeg zó leeg. Dat was moeilijk, maar dan moet je jezelf herpakken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.