Vriendschappen moet je koesteren, dat weet ook John de Bever. In de showbizz worden niet snel vriendschappen gesmeed, maar John heeft er dankzij zijn carrière toch enkele vrienden  voor het leven aan over gehouden.

“Ik kan goed overweg met Jan Smit en als ik de kleine Hazes zie, kan ik ook altijd goed met hem overweg. Ook Gerard Joling vind ik erg leuk en Wilfred Genee ook. Maar Johan Derksen staat voor mij absoluut op nummer één”, vertelt hij in Party.

Lange tijd had John ook een goede band met Marianne Weber, maar daar lijkt het de laatste tijd erg stil rond. “Ik heb altijd een warme band gehad met haar, maar zij heeft ook drie jaar bij ons gewoond. Ook met Sieneke heb ik een goede band. Voor mij zijn die twee vrouwen wat anders dan alle andere artiesten. Ik zie vriendschappen anders, we kennen elkaar beter.”

Marianne woonde een aantal jaren in bij John en zijn man Kees toen ze borstkanker kreeg. Ze verhuisde naar Gran Canaria waar haar kinderen woonden en toen verwaterde het contact een beetje.

“Maar dat is altijd zo geweest. Kees is meer een beller dan ik. Voor de rest is de situatie tussen ons nog hetzelfde en ben ik blij dat ze gezond is. De relatie tussen ons is alleen maar veranderd omdat ze niet meer bij ons woont. Als je ineens zo ver uit elkaar woont, ja, dan verandert dat de band en het contact. Dat is logisch.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.