Knallende ruzie tussen Willem-Alexander en Máxima 

Foto: RVD - Erwin Olaf

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vieren dit jaar hun 20ste huwelijksverjaardag. Maar het had weinig gescheeld of er was van een huwelijk geen sprake geweest. Enkele weken voor hun verloving ging het koppel met slaande deuren uit elkaar. Wat was er gebeurd?

Máxima verhuisde in het voorjaar van 2000 naar Brussel om er te wennen aan het leven in Europa én om te leren wat het inhoudt om prinses te worden. Maar ondertussen was het Nederlands van de Argentijnse schone goed genoeg om ook de Nederlandse pers te volgen. En daar verscheen onrustwekkend nieuws…

In een roddelblad las Máxima dat Willem-Alexander nog maar eens had afgesproken met zijn ex Emily Bremers. Voor Máxima was het een zwaar en eenzaam jaar geweest en de aanhoudende roddels waren de druppel. Het leidde tot een knallende ruzie op Brussels Airport, lezen we in Libelle.

Net voor kerst vertelde Máxima aan Willem-Alexander dat ze alleen wilde zijn en vertrok ze naar haar thuisland. Willem-Alexander had zijn geliefde nog nooit zo kwaad gezien. De toenmalige kroonprins besefte dat hij moest ingrijpen…

Willem-Alexander vloog naar Buenos Aires om Máxima en haar familie duidelijk te maken dat hij hun relatie ernstig nam. Samen met de Zorreguieta’s werd oudjaar én hun verzoening gevierd. Met een opvallende toast van Willem-Alexander, schrijft Libelle: “Op Máxima’s laatste jaar als burgermeisje!”

Drie weken later zou Willem-Alexander op één knie zijn geliefde ten huwelijk vragen. Het huwelijksaanzoek gebeurde op de bevroren vijver van Paleis Huis ten Bosch. En Máxima antwoordde volmondig ‘ja’.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByKS