Het zit er bijna op voor Marianne Weber. Na een carrière van 39 jaar hangt zij haar microfoon aan de haak en stopt ze dit jaar nog met optreden. En dat vindt John de Bever erg jammer.

Marianne is altijd nuchter gebleven onder haar succes en kan in alle schoonheid afscheid nemen van haar publiek en van het applaus. Iets wat John ook zou kunnen.

“Ik ben daarin net zo nuchter als zij. Als ik stop, hoef ik ook geen afscheidsconcert. Ik zie artiesten die vieren dat zij tien of vijftien jaar in het vak zitten. Ik zing al 43 jaar, maar ik heb dat nog nooit gevierd”, lacht hij in Party.

Kees herinnert zich het moment nog heel goed wanneer Marianne voor de eerste keer bij hen over de vloer kwam.

“Ik belde meteen naar John zodat hij snel koekjes kon halen en het toilet nog even schoon kon maken. Toen Marianne dat hoorde zei ze: ‘Ben je gek geworden. Je gaat dat niet meer doen.’ Marianne is heel nuchter. Zij kan heel simpel leven. Marianne heeft een paar jaar bij ons gewoond en die jaren ga ik nooit meer vergeten.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.