Het leven is een feest dat even snel kan eindigen als dat het begint. Daar kan acteur Bas Muijs over meepraten. De 45-jarige sportieveling werd eind 2021 geveld door een hartaanval. Hij kwam er recent mee naar buiten en doet zijn verhaal in Party.

“Ik reed op een avond met de fiets naar de supermarkt. Onderweg kreeg ik een branderig gevoel in mijn borst, maar ik had haast. Er zat thuis een hongerig gezin op mij te wachten.” Bas vertelt hoe zijn toestand verergerde…

“Die nacht werd ik zwetend wakker, het voelde alsof mijn middenrif in brand stond. In het ziekenhuis viel het verdict: ik had een hartaanval gehad.”

Bas was er gelukkig snel bij en werd diezelfde nacht nog geopereerd. “Ik onderging een vierdubbele bypass. Drie aders zaten bijna dicht, eentje was helemaal dichtgeslibd. Het was allemaal best confronterend. Je komt oog in oog te staan met de dood en daar gingen zowel bij mij als bij mijn familie de nodige tranen mee gepaard”, aldus Bas.

Door corona mocht hij bovendien amper bezoek ontvangen na de ingreep. “Ik heb vaak in mijn eentje gehuild in mijn ziekenhuisbed”, vertelt hij daarover. “Ik had veel tijd om na te denken over mijn leven. Ik wilde zo snel mogelijk de draad weer oppikken”, zegt hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.