“Ik ben de veroorzaker van alle ellende. Wat ik gedaan heb, is in een oprechte biecht – omdat ik me stoorde aan het feit dat iedereen maar cancelt maar ze zelf niet brandschoon zijn – over een heel serieus onderwerp, dat heb ik als een smeuïge anekdote verteld. Daar leende het onderwerp zich niet voor”, reageert Johan Derksen in het programma ‘Vandaag Inside’.

De feiten zijn ondertussen wel bekend. “Vijftig jaar geleden heb ik een incident meegemaakt, dan gooi je dat niet voorbereid op tafel en dan doe je dat op een smeuïge manier en de feiten klopten niet helemaal. Een dag later brak de pleuris uit en begin je na te denken. Die kaars was zo groot en tussen die benen gezet. Ik ben te voorbarig geweest zonder de kennis paraat te hebben en dan breekt de pleuris uit. Het is een uitglijder van mij, dat is dom. Op tv is dat dodelijk. Vandaag heb ik de rekening gepresenteerd gekregen, het is niet te geloven. Ik ben overal ontslagen als een soort misdadiger.”

“Vandaag kwam ik thuis, stond de politie voor de deur. Er hing een groot spandoek met ‘verkr*chter’ op, de politie heeft het weggehaald. Dan denk ik: is het me dat waard om hier leuk en geestelijk onafhankelijk te komen doen?”

Eigenlijk moest Derksen van de directie van Talpa zijn excuses aanbieden, maar dat is niet gebeurd. “Ik neem het voor mijn rekening, maar aan wie moet ik mijn excuses aanbieden? Ik heb toch niemand beledigd”, vraagt Johan Derksen zich hardop af. De man weet zelfs niet wie de vrouw in kwestie was.

De toekomst van ‘Vandaag Inside’ is onzeker. Johan Derksen wil ermee kappen en hij begrijpt dat de anderen nog wel willen doorgaan, maar dat wil presentator Wilfred Genee niet weten. “Dan moeten we met z’n allen stoppen en dat is wat dat betreft prima. Wat ik bedoel, het is samen uit of samen thuis”, besluit hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.