Chimène van Oosterhout heeft er een bewogen jaar op zitten. Ze verloor haar vader aan kanker op Tweede Kerstdag en zelf herstelt ze ook nog altijd van de ziekte. Lichtpuntje in haar leven is haar zoon Lyam.

En die zoon heeft bijzonder veel geluk. Zijn vader, de ex van Chimène verkocht zijn bedrijf en werd zo in één klap miljardair. Daardoor geniet Lyam nu het beste van twee werelden. Al is dat niet altijd zo geweest.

De vader van Lyam verliet Chimène toen ze nog maar een paar maand was bevallen. De eerste vier jaar keek hij niet naar zijn zoon om. “Gelukkig heeft mijn zoon een heel sociaal leven en is hij emotioneel betrokken bij mensen. Ik denk wel dat het goed komt met hem”, zegt ze in Party.

De relatie tussen Chimène en haar ex verliep ook na de scheiding niet vlot. De man bezat miljoenen maar gunde zijn zoon en vooral zijn ex niks. “Nu Lyam volwassen is heb ik helemaal niks meer met zijn vader te maken.”

Geld doet wat met een mens, en veel geld hebben ook. “Geld erotiseert en hypnotiseert, en als je dat belangrijk vindt, buig je daarvoor. Maar ik kijk naar de mens daarachter. Als je ziet dat een persoon als mens niet veel waarde heeft, maakt het dan uit hoeveel miljard hij op de bank heeft?”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.