Niets dan respect voor Jandino Asporaat. De comedian heeft beslist om zijn volledige theaterour uit te stellen. De man wil alleen optreden als hij voor iedereen kan optreden en niet alleen voor mensen die een coronapas hebben. Je kan dat dom vinden, maar een brief van iemand met kanker die de comedian kreeg, heeft de ogen van Jandino geopend.

“De keuze om mijn hele theatertour te annuleren totdat ik weer voor iedereen kan spelen, is geen makkelijke keuze. Zowel emotioneel niet, maar ook financieel niet”, schrijft Jandino vrijdagmiddag op Instagram.

“Ik kreeg een brief van een dame, waarin stond: Lieve Jandino, ik heb kanker en ga op dit moment door een zware chemokuur. Al zou ik het willen, ik zou dat vaccin niet kunnen nemen. Mijn immuunsysteem is te laag en ik krijg ook geen QR-code. Mijn leven is al zwaar, moet ik echt elke keer wanneer ik iets leuks wil doen om het leven nog dragelijk te maken, zo’n stok in mijn neus doen? Is dit dan mijn toekomst?”, vraagt de vrouw zich meer dan terecht af. Je kan tegen vaccinatie zijn, maar als je wél een vaccin wil maar het kan niet omdat je ernstig ziek bent, dan is dat een ander verhaal. Niemand kiest ervoor om kanker te hebben, dat beseft Jandino maar al te goed.

“Haar brief raakte mij tot in mijn kern en ik besloot: ik kan hier niet aan meewerken. Ik ben met mensen gaan praten die al gevaccineerd zijn en die zeiden: die prik neem ik, maar ik ga niet meewerken aan een tweedeling in de samenleving. Want dat is wat aan er de hand is en dat weet iedereen!”, gaat Asporaat op Instagram verder.

“Wij hebben een bedrijf met fantastisch personeel en ook al hebben wij al anderhalf jaar klappen ontvangen en wordt de toekomst door mijn keuze niet makkelijker, wil ik toch tegen jullie zeggen: God is groot. Ik heb zoveel meegemaakt in mijn leven en ben er elke keer weer sterker uitgekomen💪🏾 God heeft tegen mij gezegd: dit wordt mijn beste jaar ooit. Waar de ene deur sluit, gaat een andere open. Ik ben gezegend”, schrijft Asporaat.

Donderdag was Jandino Asporaat nog te zien in Ahoy. Wie erbij was, heeft ervan genoten. “Gisteren was dus geen einde, maar juist een nieuw begin. 2 keer een UITVERKOCHT AHOY met mijn familie, vrienden en jullie die mij zo dierbaar zijn..❤️ Jullie die mij elke keer weer steunen en daarom zal ik jullie nooit laten vallen. Ik wil afsluiten met het feit dat ik begrip heb voor mijn collega’s die wel spelen, ik wil ook dolgraag spelen. Maar iedereen maakt zijn persoonlijke afweging. Je moet niet boos worden op de entertainers, het systeem is het probleem. Het laatste wat we nodig hebben is dat wij met elkaar ruzie gaan maken en vingers wijzen. Gevaccineerd tegen ongevaccineerd: STOP DAT!!!”, besluit Asporaat die tegen de verdeel- en heers tactiek van de regering is.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl