Het gaat weer goed met Jan Smit. Hij herstelde van zijn burn-out en vond de zin en energie van het leven terug. Niet langer zijn carrière, maar wel zijn gezin komt nu op de eerste plaats.

En dat heeft eventjes tijd gekost voor hij inzag dat dat niet altijd zo is geweest. Hij was heel vaak weg van huis en zijn vrouw Liza stond in voor de opvoeding van de kinderen.

“Ik compenseerde mijn afwezigheid met mooie vakanties of een weekje skiën met het gezin.” En ik zorgde er ook wel voor dat ik aanwezig was op belangrijke momenten”, lezen we in Party.

Door een rustiger leven te leiden, is Jan ook een heel ander mens geworden. Hij is een pak aangenamer en weet alles beter te relativeren.

“Ik heb inmiddels ontdekt dat je nooit de beste bent. Want de beste van wie, de beste voor wie? Het is een onhaalbaar streven. Ambitie hebben is natuurlijk helemaal niet slecht en ik herken het ook in andere Volendammers, maar die drive moet wel gezond blijven.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.