Het was een grote schok toen het nieuws bekend raakte dat Pierre Kartner, alias vader Abraham was overleden. Bovendien werd het nieuws pas bekend gemaakt toen hij al begraven was en dat vonden heel wat collega’s en sympathisanten toch erg jammer.

Pierre is in zijn leven als artiest altijd een gewone man gebleven, maar dan wel eentje die goed zijn brood verdiende door te doen wat hij graag deed.

Pierre heeft niet altijd alle eer gekregen die hij verdiende en werd soms heel erg ondergewaardeerd. Maar ondanks dat alles bleef Pierre volhouden en bleef hij optreden, liedjes schrijven en de mensen blij maken.

Hij kende veel succes als Vader Abraham en zijn platen vlogen de deur uit. Maar heeft hem dat ook een fortuin opgeleverd zoals de mensen nu vermoeden? Een nummer als ‘Het Smurfenlied’ moet toch wel meer dan voldoende hebben opgebracht?

Als we Party mogen geloven valt dat allemaal een beetje tegen. Pierre schreef ‘Het Smurfenlied’ voor striptekenaar Peyo, die zo zijn kans zag om wat reclame te maken. “Ik reisde heel de wereld over met dat nummer, anderhalf jaar lang. Maar al die hotels, dat was niets voor mij. Ik heb er overigens financieel niet eens zo heel erg veel aan gehad.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl