Het afscheid van BZN dateert al van 31 december 2019. Dan stonden Jan Keizer en Anny Schilder voor de allerlaatste keer op het podium. Maar Jan mist het zingen en het optreden niet.

“Laatst was ik met een artiestenreis naar Turkije en dan wordt er wel gevraagd of je wil zingen. Dat doe ik dan wel. Maar ik geniet toch van mijn leven zoals het nu is. Ik breng veel tijd met mijn vrouw Marie door en ik schilder veel. Binnenkort ga ik ook beginnen met beeldhouwen”, zegt Jan in Story.

Zo’n anderhalf jaar geleden kwam ook het boek over BZN uit, waarin Jan sprak over een mogelijk reünieconcert. Een idee dat ondertussen ook alweer van de baan is geveegd.

“Het boek BZN is definitief dicht voor mij. Er komt ook geen tweede boek meer. Ik heb nog wel veel verhalen te vertellen uit mijn BZN-tijd. Maar ik vind één boek genoeg. Ook al heeft het goed verkocht.”

Maar op een reünieconcert hoeven de fans dus ook al niet te rekenen. Maar ook dat vindt Jan prima. “We hebben prachtige jaren gehad en iedereen kijkt daar met plezier op terug. En ook al zijn we nu aardig op leeftijd, iedereen heeft het druk met zijn eigen leven.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.