Hij merkt toch verschil

Je hoort wel eens vaker bij artiesten dat het Nederlandse publiek en het Vlaamse publiek heel erg verschillen van elkaar. Dat ondervond ook Jaap Reesema de voorbije jaren.

“Het is cliché, maar ik ondervind het vaak: Vlamingen zijn heel vriendelijk en minder snel negatief. Aan de andere kant draaien ze soms rond de pot en duurt het langer vooraleer dingen geregeld zijn. Nederlanders zijn veel directer en soms ook harder”, zegt Jaap in Primo.

Volgens Jaap weet je meer aan Nederlanders wat je aan hen hebt, wat niet altijd verkeerd is. Hij vindt Nederlanders heel eerlijk, maar kan begrijpen dat ze ook soms erg lomp overkomen.

“In Nederland zeg je gewoon wat je vindt. Een ander groot verschil is dat Vlamingen ook echte Bourgondiërs zijn. Er wordt veel meer genoten dan Nederlanders doen.”

Jaap komt graag in Vlaanderen en hij wordt hier altijd met open armen ontvangen. Dat komt onder andere door zijn samenwerkingen met Regi en Pommelien Thijs. “Voordien zong ik steevast in het Engels. Toen kwam ‘Kom wat dichterbij’ met Regi en stond ik met één voet in Vlaanderen. Maar ik wou meer en ging op zoek naar een Vlaamse samenwerking. Pommelien heeft uiteindelijk voor mij het pad meer geëffend.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl