Jaap Reesema: “Wie in Vlaanderen doet hem dat na”

Foto: VTM

Hij maakt deel uit van de Regi-family

Het gebeurt niet heel vaak dat Nederlandse artiesten veel succes oogsten in Vlaanderen. Heel wat hebben het al geprobeerd, slechts enkele bleven overeind. Jaap Reesema is daar zo één van. Hij scoort de ene hit na de andere en Vlaanderen is dol op hem.

Maar hoe verklaart Jaap zijn succes in Vlaanderen? “Onder de naam Jake Reese had ik al samengewerkt met David Guetta en Armin van Buuren. Toen vroeg iemand van de platenfirma: ‘Waarom werk je niet eens een keertje samen met  Regi?’ En eerlijk gezegd deed die naam niet echt een belletje rinkelen. Van Milk Inc. had ik wel al gehoord”, lacht Jaap in Goesting.

Jaap stond open voor nieuwe samenwerking en dus ging hij op weg naar Regi. Toen deze de deur opendeed was er meteen een klik tussen de twee mannen.

“En toen schreven we ‘Ellie’ dat op nummer 1 kwam. Daarna kwamen de single ‘Summer Life’ en ‘Liefde Voor muziek’. Op die manier kreeg ik een wel erg bekend gezicht in Vlaanderen. Een mooie basis waarop ik nu kan voortbouwen.”

Reesema vindt het heerlijk om Jaap samen te werken. Dat hij opgenomen is in de Regi-family maakt Jaap erg blij. “Een keer je in zijn familietje zit, is-ie heel betrokken en lief. En er is altijd eten en wijn. Regi is een bijzondere kerel. Hij laat me vaak lachen. Maar wat ik echt speciaal vind aan hem is dat hij al zo lang aan de top staat. Wie in Vlaanderen doet hem dat na?”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.