Dat doet hij niet meer

Onlangs was zanger Ben Cramer nog eens een keertje te zien op televisie. Dat was in het programma ‘DNA Singers’ samen met zijn dochter Shanna. Shanna lijdt aan MS, maar gelukkig gaat alles goed met haar.

“Ze is gelukkig redelijk stabiel, dus dat is fijn. De ene dag is echter de andere niet. Ze zou een weekend met me meegaan, maar gaf toen aan dat het niet ging. Als ik haar dan in ‘DNA Singers’ zie staan, denk ik: wauw! Dan ben ik apetrots’, zegt Ben in Weekend.

Shanna probeert niet te klagen en gaat zo goed mogelijk met haar ziekte om. Al is dat natuurlijk niet gemakkelijk.

“Natuurlijk zijn er altijd momenten waarop het niet zo goed met haar gaat en dat heeft ook wel een impact op mij. Maar hoe moeilijk ook, we moeten ermee leren leven, want het is nu eenmaal zo. Het heeft ook op mijn ex-vrouw en mijn huidige vrouw de nodige impact, zij zijn er ook veel mee bezig. Maar er zijn nog ergere dingen, denken we dan maar, om het wat minder zwaar te maken.”

Hun deelname aan ‘DNA Singers’ heeft in elk geval veel positieve reacties losgemaakt bij veel mensen en dat doet een artiest als Ben veel deugd. “Ik heb niet echt plannen om nieuwe muziek uit te brengen. Dat is een bewuste keuze. Het heeft tegenwoordig geen enkele zin meer om nog een plaat uit te brengen. Ze draaien hem toch niet. Waarom zou ik dan moeite doen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.