Het gaat goed met Jaap Reesema. Op 10 februari lanceert hij zijn 2de soloalbum en momenteel staat hij in heel wat clubs met zijn eerste clubtour. Zijn single met Pommelien Thijs heeft de man geen windeieren gelegd en zijn carrière kent nu een tweede adem.

Jaap won in 2010 ‘X-factor’ nadat het publiek hem had gekozen tot winnaar. Dat had hij te danken aan zijn hoge en kraakheldere stem waarmee hij elk nummer tot een goed einde bracht.

Reesema bracht toen een eerste debuutplaat uit met voornamelijk engelstalige nummers, maar vond heel wat jaren later pas echt zijn weg met het Nederlandstalige repertoire.

Toch neemt Jaap ook nog Engelstalige nummers op onder de naam Jake Reese. Al lijkt het daarrond nu wat stiller.

“Ik vind het wel jammer dat ik als Jake Reese nu zo weinig doe. Ik heb eigenlijk geen tijd meer voor de muziek die ik onder die naam maakte. Op de één of andere manier wil ik het ooit graag weer eens oppakken, omdat ik het een supertoffe wereld vind”, klinkt het in Party.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.