Jaap Reesema is een ster in Nederland en Vlaanderen. Overal waar hij komt blaast hij iedereen omver met zijn stem en wordt hij met open armen ontvangen.

Toch waakt de zanger erover dat hij zijn grenzen niet overschrijdt en dat hij voldoende rust neemt voor zichzelf en tijd voor zijn familie. Hij durft dan ook al eens ‘nee’ te zeggen op een aanbod dat hij krijgt.

“Maar dat begrijpen sommigen in de muziekindustrie niet. ‘Je moet alles aannemen’, zeggen ze dan. Maar zo werkt het niet. Ik doe het alleen wanneer het me past”, legt hij uit in Story.

Jaap kan het zichzelf veroorloven om af en toe eens ‘nee’ te zeggen op een aanbod. Hij heeft ook een eigen bedrijf en dat draait goed. Hij kan het zich financieel wel eens veroorloven.

“Dat geeft me ontzettend veel rust. Ik snap dat veel artiesten twee of drie zomers na elkaar willen knallen, maar als ik dat doe, ben ik bang dat ik snel opgebrand raak. En ik wil nog lang muziek maken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.