Hier weigert Koen Wauters aan toe te geven

Foto: VTM

De frontman van Clouseau, Koen Wauters, heeft enkele turbulente jaren achter de rug. Die heeft hij van zich af geschreven op hun nieuwste plaat, getiteld ‘Jonge wolven’. Het is al het veertiende album dat hij samen met zijn broer Kris uitbrengt. Hij vertelt er meer over in de Nederlandse editie van Libelle.

“In ‘Jonge wolven’ heb ik mijn hart en ziel gestoken. Ik heb veel nummers mee geschreven en we hebben het muzikaal naar een ander niveau getild. Het album staat vol pasklare, meezingbare en makkelijk draaibare songs. Het is een plaat met inhoud”, aldus Koen.

Op de plaat zal je niet snel een elektronisch instrument te horen krijgen. De broers zijn muzikaal genoeg om het werk af te leveren met alleen maar echte muziekinstrumenten. “De nummers die je nu op de radio hoort, daar zijn wij geen fan van. Er wordt te veel gebruik gemaakt van elektronische instrumenten, wat zijn weerslag heeft op de sound. Die wilden we dus niet op onze plaat.”

In afwachting van de horde fans die hem om een gesigneerd album komen vragen, is hij alvast begonnen met het signeren van duizenden cd’s. “We zijn nog lang niet uitgezongen en hebben nog erg veel vuur in ons”, aldus Wauters.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.