Samen met Viola Holt maakte Bonnie St. Claire het programma ‘Het glas is halfvol’. Samen bezochten ze verschillende showbizzfeestjes en keerden ze elke avond dronken naar huis terug. Dat programma heeft een sterke invloed gehad op hun levens, en zeker op dat van Bonnie.

Het alcoholprobleem van Bonnie begint al heel vroeg, toen ze nog erg jong was. Ze dronk stiekem de glazen gevuld met alcohol leeg van haar ouders en die relatie met alcohol zou nog voor de rest van haar leven voor problemen zorgen.

Zo werd de zangeres twee keer aangehouden wegens het gebruik van alcohol in het verkeer en getuigde ze zelf in haar boek dat drank een grote rol speelde in haar hele leven.

Met het boek wil St. Claire iedereen graag iets duidelijk maken. “Ik wil toch eens zeggen dat ik niet meer drink. De media wil nu eenmaal niet alleen weten of ik nog gelukkig ben ja of nee, en dat is ook niet altijd even interessant voor de mensen.”

Bonnie is blij dat ze al jaren sober is, en is blij dat het haar toch lukt om de alcohol zoveel mogelijk af te zweren. “Het gaat mij er voornamelijk om dat mensen nu weten wie die vrouw is die al die jaren dat glas voor zich had staan.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.