Een tiental jaar geleden raakte bekend dat Henny Huisman, zijn vrouw Lisa en dochter Lobke een helse periode achter de rug hadden. De relatie van Lobke en haar vriend Galid Aajoud liep spaak en na de breuk bleef Lobke lastig gevallen worden.

Het ging zo ver dat er een rechter moest ingrijpen voordat het helemaal uit de hand liep. Een periode die altijd een blijven litteken heeft achtergelaten bij Lobke.

“Ze is ten prooi gevallen aan een loverboy. Toch is ze er goed vanaf gekomen. Ze heeft haar leven weer kunnen oppakken”, vertelde Henny toen aan Story.

Dat loverboy-verleden komt nu weer bovendrijven door het recent verschenen boek van John van den Heuvel ‘Een lustrum lang extreme beveiliging’. In het boek staat te lezen dat Henny Huisman John in contact bracht met een meisje dat slachtoffer was geworden van een loverboy.

In het boek staat te lezen dat het voor het meisje een loodzwaar traject was van aangiftes, verhoren door de zedenpolitie, etc. De vader van het slachtoffer was Hans, hij runde jarenlang het museum van Henny Huisman in Hoogeveen.

“Omdat je het museum met passie moet runnen en dat voor Hans niet meer mogelijk was heb ik toen gezegd: ‘Het belang van jullie dochter staat op één, we halen het museum leeg en verplaatsen het naar Hoorn.”

Mirthe, het slachtoffer heeft minder geluk dan Lobke en zij raakte in een ernstige depressie terecht. Ze staat nu op de wachtlijst om euthanasie te laten plegen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.