De dood van Margriet Eshuijs was een zware domper voor Henny Huisman om te verwerken. Hij is altijd goed bevriend geweest met de zangeres en wist als één van de weinigen dat Margriet erg ziek was.

De twee kenden elkaar meer dan 60 jaar en delen heel wat bijzondere momenten samen. Zo kozen ze samen voor een dubbelhuwelijk en stonden ze samen voor het altaar.

Margriet trouwde met Lucifer-bassist Dick Buijsman en Henny trouwde met zijn vrouw Lia. Lucifer was de band waar ze samen in speelden en waar Margriet Dick leerde kennen. Ook na het einde van de band bleef de vriendschap tussen de twee overeind.

Maar het huwelijk van Margriet en Dick liep spaak en hadden dus minder geluk dan Henny en Lia die nog altijd samen zijn. Margriet leerde al snel iemand nieuw kennen en ook die partner werd met open armen ontvangen door Henny.

“Margriet was een heel bijzondere vrouw. Ze was echt sociaal, kon goed koken en was altijd nieuwsgierig naar de ander”, vertelt Henny in Story. “Ook toen ze zo ziek was, bleef ze belangstellend naar haar omgeving. En ook als zangeres was ze uniek. Ze was zeer muzikaal, altijd onzeker en veel meer muzikant dan artiest”, vertelt hij in Story naar aanleiding van haar overlijden.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.