2022 was een topjaar voor Henny Huisman. Hij trok de theaters rond met zijn theatervoorstelling ‘Het Achterste Van Mijn Tong’ en er staan er nog een aantal gepland in februari en maart. Maar wat gaat Henny daarna doen?

“Dit is geen verdienmodel. Er hoeft geen geld bij, maar het levert geen vetpot op. Tussendoor had ik een presenteerklusje in het Goffertpark voor het evenement ‘We Love The 90’s’. Dat verdiende natuurlijk hartstikke goed. Een meubelzorgreclame: dat is één middag draaien en het staat erop. Dat zijn leuke schnabbels. En dan is het nog steeds niet hoe het vroeger was. Want als ik nu een bedrag noem, dan zijn er wel tien andere bekenden die het voor het vijfde deel ervan zouden willen doen”, zegt Henny in Party.

Met een naam als Henny Huisman heb je al een deeltje van je succes in handen. Dat weet Henny zelf ook. Hij beseft dat hij meer kansen krijgt dan eender welke andere BN’er, maar probeert daar ook gewoon nuchter onder te blijven.

“Gesproken over de gages voor tv momenteel, die zijn niet te vergelijken met vroeger. Mijn goede vriend Rein Sluik weet nog goed dat Joop van den Ende zei: ‘Als er commerciële tv komt, dan worden we allemaal schatrijk.’ Rein lachte daar dan altijd achteraan: ‘Ja jij wel, Joop.’

Henny heeft niet te klagen gehad de voorbije jaren toen hij bij de televisie werkte, bij geen enkele zender. “Tegenwoordig is er weinig verschil, of je nou bij NPO werkt of bij de commerciëlen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.