In de showbizz maak je geen vrienden, wordt weleens gezegd. En daar kan Hans Klok zich misschien wel in vinden. Hij is al dertig jaar bevriend met René Froger.

“Ik heb hem al altijd voor elke show uitgenodigd, maar hij is nog nooit komen kijken. Dan denk ik: ‘het interesseert je geen hol wat een ander doet’. Dat betekent niet dat ik het geen aardige man vind, maar dat zeg ik wel gewoon in mijn boek dat ik heb geschreven”, zegt Klok in Weekend.

René en Hans leerden elkaar kennen doordat ze bij hetzelfde management zaten. Terwijl René zijn hoogdagen beleefde, stond Hans aan het begin van zijn carrière.

“Het was een soort koppelverkoop. Als je Froger boekte, moest je mij en mijn duopartner Sittah erbij boeken. Ik ben wel altijd naar zijn optredens gegaan. Al hou je niet van wat ik doe, dan ga je toch uit een soort van collegialiteit?”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.