We moeten René Froger eigenlijk bijzonder dankbaar zijn. Het is dankzij hem dat Hans Klok wist wat hij zelf later in zijn leven wou doen: entertainen. Zijn carrière kreeg in de jaren 90 een ongekende boost.

“Ik heb mijn carrière een beetje aan René te danken. Hij zat destijds bij boekingskantoor Rocket Agency van Ludo Voeten en zijn manager Sylvia van den Akker. Zij besloten een koppelverkoop voor René en mij in te voeren. Boekte je René, kreeg je mij en mijn team erbij”, legt Hans uit in Story.

Hans was niet op de hoogte van het op dat moment ongekende succes van René, maar er ging een belletje rinkelen toen hij René vier keer per week tijdens optredens zag. “Hij was toen echt op het hoogtepunt van zijn carrière. Daar heb ik ook van geprofiteerd.”

Maar ook nu zit Hans niet stil. Hij is volop bezig met de voorbereidingen van het Kerstcircus in Haarlem. En er verschijnt binnenkort ook een boek over zijn leven. Hij werkt namelijk samen met biograaf Marcel Langedijk, die ook al de biografie van Gordon schreef, aan een boek over zijn leven.

In het boek gaat het onder andere over de vele inkomsten die hij is misgelopen, in de periode dat zijn broer Wouter zij zaken behartigde. “Ik moest hem op een bepaald moment ook gewoon ontslaan toen ik bij Joop van den Ende in dienst trad. Maar gelukkig begreep hij het wel en is hij beter op zijn plek in het onderwijs.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.