Heel eventjes zag het er goed uit voor Hans Kazàn toen hij het ziekenhuis mocht verlaten. Hans was wekenlang zo misselijk dat hij bleef overgeven. Men vond niet meteen de oorzaak, maar die is gelukkig ondertussen wel bekend. Hans mocht naar huis en begon vol goede moed aan zijn herstel.

Maar amper een week later moest Kazàn terug worden opgenomen. “Vlak na mijn verjaardag is het weer verkeerd gegaan. Ik was weer de hele dag misselijk en ik ging weer braken. Zelfs de geur van eten kon ik niet verdragen”, vertelt hij aan Story.

Hans en zijn vrouw Wendy beseften al snel dat hij terug naar het ziekenhuis moest, want dat er meer aan de hand was dan overtollig maagzuur. Hans werd in het ziekenhuis opgenomen en hij kreeg sondevoeding, infusen en meerdere injecties.

“Het was hopeloos. Vooral omdat ik me niet beter voelde worden. Niets werkte. Ik ben altijd heel optimistisch, maar toen zag ik alles heel somber in. Ik dacht: ik word nooit meer beter. Dat vooruitzicht vond zo deprimerend.”

Na een tijdje kwam men tot de ontdekking waarom Hans last bleef hebben van overtollig maagzuur. “Het bleek dat mijn lichaam met name de diabetesmedicijnen niet meer verdroeg. En net dat was de reden waarom ik teveel maagzuur aanmaakte. Nu we dat hebben ontdekt, kan er eindelijk iets aan mijn probleem worden gedaan.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.