De scholen zijn weer geopend en alle studenten trekken weer dagelijks richting de schoolbanken. Ook Gravin Leonore, de jongste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien zit alweer enkele weken op de schoolbanken.

Zij volgt tegenwoordig middelbaar onderwijs aan het UWC Atlantic College in Wales, een school waar ook haar nichtje Alexia heeft school gelopen. Opvallend is wel dat Leonore, pas zestien, nu al naar het buitenland is vertrokken.

Vele ouders vinden het al erg moeilijk wanneer hun kind op 18-jarige leeftijd het huis verlaat, laat staan wanneer dat nog vroeger gebeurt.

Al zullen Laurentien en Constantijn er wel een goede reden voor hebben om hun jongste dochter al zo vroeg naar het buitenland te sturen.

Waarschijnlijk zijn ze niet meteen onder de indruk van het niveau van de middelbare scholen in Nederland en willen ze alleen het beste voor hun dochter. Nederland stevent ook af op een historisch tekort aan docenten in het middelbaar onderwijs. Iets waar ze in Wales geen last van hebben.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.