Afgelopen zomer had Gerard Joling het ontzettend druk met het schrijven van zijn allereerste boek ‘De Valse Noot’. Het is zijn allereerste kinderboek geworden, waarvan hij recent het eerste exemplaar in ontvangst mocht nemen.

“Het is natuurlijk heel gek dat je in de zomer al aan Sinterklaas moet denken. En dan moet het ook nog voor kinderen zijn. Toen ik zag wie het voor mij allemaal gedaan hadden, dacht ik: dan moet ik het ook makkelijk kunnen”, lacht Joling in Party.

Maar dat viel uiteindelijk behoorlijk tegen. “Er moest ook een verhaallijn inzitten die kinderen kunnen begrijpen. En er moet een spanningsboog in zitten, maar voor kinderen moet het uiteindelijk ook wel goed komen.”

Met zijn boek wil Gerard jonge kinderen graag vroeg aanzetten tot lezen en dat doet hij samen met Jamai Loman en Tooske Ragas, die net zoals hij een boek rond Sinterklaas hebben geschreven.

Net zoals heel wat Nederlanders is pakjesavond nog altijd een bijzondere avond. Ook Gerard doet er aan mij, al viert hij het niet meer zo groots als vroeger. “Ik doe altijd wel een klein dingetje met mijn zus, broer en schoonzus. Kerst is voor mij wat meer uitbundiger dan Sinterklaas, iets wat te maken heeft met het feit dat ik zelf geen kinderen heb.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.