Gerard Cox en Joke Bruijs waren tien jaar lang een koppel, tot er een einde kwam aan hun huwelijk in 1988. De twee gingen als vrienden uit elkaar en schitterden nadien nog samen in verschillende producties.

En ook recent schitterden de twee weer samen op het podium in de romantische comedy ‘Casa Coco’. De première werd een feestelijke gebeurtenis. Al was er één grote afwezige: Gerards dove dochter Lara.

“Ze kon vanavond niet, maar anders had ik een doventolk voor haar geregeld. Dat heb ik altijd gedaan als ik een theaterpremière of voorstelling had. Er wordt soms aangenomen dat doven en slechthorenden niet kunnen praten, maar dat is een misverstand. Mijn dochter komt uit de jaren zestig en toen moest je nog gewoon praten. Er werd geen gebarentaal aangeboden. Mijn dochter praat dus ook, ze hoort alleen niet”, legt Cox uit in Story.

Lara’s man is ook doof, maar de kinderen dan gelukkig weer niet. “Je merkt aan de kinderen wel dat hun ouders doof zijn. Ze maken veel lawaai, omdat ze dat thuis ook kunnen doen. Hun ouders horen het immers niet.”

En dat zorgt soms voor moeilijke situaties. Zo maakten de kinderen erg veel lawaai tijdens de herdenkingsdienst van Gerards moeder. “Ze werden niet gecorrigeerd, want hun ouders kregen dat niet mee.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.