Met de vele gezondheidsproblemen die George Baker het afgelopen jaar heeft gehad, kunnen we wel zeggen dat George een echte doorzetter is. Hij heeft nooit opgegeven en is altijd blijven vechten voor zijn gezondheid.

Dat positieve karaktertrekje komt volgens hemzelf voort uit zijn jeugd. “Met mijn moeder woonde ik bij mijn oma. Omdat mijn moeder veel werkte, ben ik voor een groot deel door mijn oma opgevoed. Zij was een sterke Friezin, die niet van klagers hield”, zegt George in Story.

Wat er ook op hun pad kwam, ze moesten blijven doorgaan. En dat heeft altijd een grote indruk nagelaten op George, als kind.

“Nog steeds hoor ik haar stem als er iets tegenzit in mijn leven: ‘Niet zeuren, en gaan.’ En dat is wat ik dan ook doe. Ik denk in mogelijkheden en oplossingen. Dat zal ook wel geholpen hebben in mijn muzikale carrière.”

Doorzettingsvermogen, dat is exact wat je nodig hebt als artiest. Iets wat de huidige generatie volgens Baker niet altijd heeft. “Die hebben een heel andere achtergrond. Ik werkte al tien jaar in de fabriek: in deze tijd komen de meest succesvolle artiesten via een tv-programma of YouTube. Maar met voetballers is dat net zo. Vroeger leerde je voetballen op straat. Dat zie je niet meer. Maar het gaat om talent en doorzettingsvermogen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.