Gallyon van Vessem: “Dit is een pittige fase”

Foto: brunopress.nl

Kinderen krijgen en je kinderen zien opgroeien is iets van het mooiste dat je als ouder kan meemaken. Je oogappels zien evolueren van kind naar volwassen is een mooi proces dat je als ouders van dichtbij kan en mag meemaken. Maar dat gaat ook gepaard met heel wat zorgen.

Dat ondervindt ook Gallyon van Vessem. Zij ziet haar dochter Julie een echte puber worden. Een proces dat bij Julie gepaard gaat met een grote angst voor drugs.

“Julie is nu aan het pre-puberen. Dat betekent dat ze lekker haar eigen gang wil gaan. Ze hangt ook wel erg aan ons, maar ze krijgt langzaamaan haar eigen leventje. Deze fase is pittiger, want er worden veel meer vragen gesteld, en de onzekerheid komt vaak om de hoek kijken”, vertelt van Vessem in Weekend.

Gallyon haar dochter wordt ouder en gaat steeds meer op ontdekkingstocht in het leven. En dat is soms even slikken voor haar ouders. “Weet je wat het is, ik doe ook maar wat en mijn man ook. En dan hopen dat we het goed doen. Maar wie bepaalt wat goed is. Ik hoop dat Julie dat later met terugwerkende kracht aan ons zal kunnen vertellen.”

Gallyon kan het niet wegsteken dat ze soms erg bezorgd is om haar dochter en streng zijn, dat is ze al helemaal niet. En dat uit zich in verschillende facetten. “Ik zal heel snel zeggen: zal ik het doen? Zal ik je brengen? Zal ik je ophalen? Met jongens is Julie gelukkig nog niet bezig, maar dat komt wel.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.