Op 30 april zal het 10 jaar geleden zijn dat Willem-Alexander de troon besteeg. Zijn moeder Beatrix deed troonsafstand en gaf definitief de fakkel door aan haar zoon.

De populariteit van Willem-Alexander kende de voorbije jaren heel wat ups-and-downs. Maar gelukkig zijn er nog altijd veel fans van onze vorst.

“Ik vind hem een fatsoenlijke en intelligente man. En zeker een menselijke koning. Vergleken met andere koningen is hij meer bereikbaar, niet zo afstandelijk. Dat gevoel heeft hij mij”, vertelt Frans Duits in Story.

Frans heeft de kans gehad om de koning een aantal keer te mogen ontmoeten en die ontmoetingen zijn hem altijd bijgebleven.

“Ik vond dat hij heel vriendelijk en betrokken overkwam. Wat ik vooral leuk vind, is dat ze hun eigen leven leiden. Ook al keert het volk zich tegen hem. Dus blijf vooral zo doorgaan. Blijf dicht bij jezelf en bij het volk.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.