Frans Bauer volgde maandenlang enkele mensen die laaggeletterd zijn en dus soms moeite daarmee ondervinden in het dagelijkse leven.

Die mensen sloten zich aan bij ABC en Lezen en Schrijven en vertellen in het programma en tegen Frans hun levensverhaal. Daarna gaan ze over tot actie en proberen ze daar toch nog verandering in te brengen.

“Zij hebben allemaal mooie wensen gehad die nooit vervuld zijn geweest. Altijd hebben ze gedacht: lezen en schrijven is onbereikbaar en onze doelen zijn dat daarom ook En dat hebben ze dus in de afgelopen maanden wel bereikt. Als je met die mensen aan de slag gaat en de juiste wegen bewandelt, met de juiste hulp, blijkt er zoveel mogelijk te zijn”, zegt Frans in Veronica Superguide.

Frans is als presentator niet meteen een coach voor de deelnemers. Hij volgt ze alleen maar. Er zijn specialisten die wel met hen aan de slag zijn gegaan.

“Zij hebben achter de schermen het mooiste werk verricht. Ik breng hun levensverhaal in beeld. En dat is best emotioneel. Ik heb echt nachten wakker gelegen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.